Hestemassage

Når jeg behandler din hest, vil jeg altid arbejde med hele hesten. Mange glemmer at masserer benene og særligt ved koden og kronledet, der giver virkelig gode resultater for at stimulerer produktion af kroppens egne hormoner og led væsker.

Hvis det er første gang jeg kommer ud og besøger din hest, eller der er sket store ændringer siden sidst, vil besøget omfatte

  • Bevægelsesanalyse
  • Gennemgang af hesten
  • Behandling afstemt hestens behov og smertetærskel.
  • Journalføring på alle behandlinger

Første gang tager det ofte 1½ time, hvor efterfølgende massager tager ca 1 time.

Før massage og behandling:

Sørg for, at hesten er inde, tør på kroppen og gerne med vaskede/børstede ben. Jeg har ikke mulighed for at arbejde med hesten, hvis den er våd eller mudret. En helt våd hest, eller en hest med indtørret mudder i pelsen, kan ikke masseres ordentligt.

Hesten må gerne stå klar, uden dækken.
Jeg hjælper dig naturligvis gerne, hvis du har behov for det.

Hvis der er koldt i stalden, må du gerne lægge et fleece dækken over så den ikke er kold.
Hesten skal tid været forsvarligt sikret eller holdes af ejer.

Løsdrift
Er din hest i løsdrift, gælder samme som ovenfor. At din hest er ren(ish) og tør. Læg gerne et dækken på den hvis det lugter af regn, da udkørsel uden behandling koster 50% af prisen.

Vigtigt – Jeg masserer ikke når

  • Din hest får smertestillende eller beroligende medicin
  • Når din hest er skadet i den akutte fase (1-3 uger) – Brug min Bemer behandling til hurtigere heling
  • Din hoppe må ikke være drægtig
  • Hvis din hest er akut syg

Behandlingen

Selve behandlingen varer som regel en time, men heste er meget forskellige og nogle får derfor kortere tid og andre lidt længere. Påregn ca. 1½ time til den samlede behandling.

Hvis din hest er rolig og bundet og ellers står nogenlunde stille, er det ikke et krav du er til stede.

Efter behandlingen

Jeg anbefaler at du skridter med den i 10-15 minutter. Dette hjælper på optimal udskillelse af affaldsstofferne, der kommer som følge af massagen.

Hesten bør ikke arbejde intensivt resten af dagen.
Du vil sagtens kunne skridte en tur på den efter 2-3 timer, hvis ikke jeg finder noget under behandlingen der taler for en 24 timers pause.
Men hold det til skridt og kort let trav og gerne ikke mere end 15-20 min.

Stævner og Massage

Hvis du skal til stævne så skal massagen helst udføres 72 timer inden, for at sikre at alle eventuelle ømheder har fortaget sig.
Efter et stævne er det optimalt inden for 24-72 timer for at arbejde alle overbelastninger og affaldsstoffer ud af kroppen og give bedre restitution.

Hvor ofte skal min hest have massage?

Mange massører siger at hesten skal/bør have massage hver 3. eller 4. uge, hvis der er tale om en hyggehest, der ikke rides på konkurrenceniveau. Det vil sige langt de fleste heste og ponyer.
Jeg siger at din hest skal have massage når der er behov for det, men – hvis du vil sikre at den kan arbejde med dig under optimale forhold og dermed undgå skader, så vil det være en god ide at have en fast plan for det. Om det så er 3 eller 6 uger, er noget vi finder ud af, alt efter hvor meget og hvordan du rider.

Har din hest større muskulære udfordringer, så kræves der måske et mere intensivt forløb. For eksempel ved problemer med ryggen efter en dårlig sadel eller en skade

Er du konkurrence rytter og din hest bruges intensivt, så anbefaler jeg at vi ses hver uge. Jeg vil dog ligeledes anbefale at du prøver min Bemer terapi sammen med massage da det giver nogle fantastiske resultater i forhold til restitution af ømme muskler og forebyggelse for skader.

Husk at vi aftaler en individuel pris uanset hvor lidt eller hvor meget din hest får af massage eller Bemer – Et abonnement af en art skal man altid kunne spare lidt på.

Er du i tvivl om din hest har brug for en hestemassør, så er du altid meget velkommen til at skrive eller ringe for en uforpligtende samtale.